maanantai 10. elokuuta 2009

Irish coffee -täyte

Alun perin tämä ohje on saatu aikanaan Anna-lehden ruokakorteista vuonna miekka ja kirves, mutta tämä on niin mainio ohje, että hieman sovellettuna se sopii hyvin kakuntäytteeksi. Tämä on siis alun alkaen keksipohjainen hyytelökakku, mutta se sopii loistavasti tumman kaakaopohjan kanssa täytekakun sisälle. Olen siis tehnyt tähän vähän muutoksia mm. siksi, että ei tulisi hävikkiä (alun perin juustoakin oli vain 300 g jne.)

400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 keltuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl viskiä tai konjakkia (Alkon minipullollinen lähes kokonaan)
1 dl vahvaa kahvia
6 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
2 valkuaista

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja valkuaiset omissa astioissaan. Sekoita sähkövatkaimella juustoon sokeri, keltuaiset, vaniljasokeri, viski ja kahvi. Lisää tähän seokseen tilkkaseen vettä sulatetut liivatelehdet, ja lisää sen jälkeen molemmat vaahdot. Kaada täytekakun kahteen väliin ja anna hyytyä jääkaapissa joko n. 4 tuntia tai yön yli. Päälle sopii kermavaahto, sokerikreemi tai suklaakuorrute.

1 kommentti:

  1. kuulostaa maistuvalta! Jos tästä tekkee 2:en väliin täytteet, niin neuvopas sopiva päällinen: miten koristella kakku. kiitellen jo etukäteen

    Sirkku

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!